Bergsklättrar lördag!

Idag har jag haft en super härlig dag! Det blev visserligen upp tidigt för vi skulle vara på stationen klockan 8, men, det var värt det! Efter att ha åkt i bussen i ca. 20 minuter stannade vid någon öppen slätt. Där fans det ett stort stenblock (som ett mindre berg) som jag självklart klättrade upp på.
 
Det fanns hästar som sprang vilt på slätten, helt otroligt!
 
 
Det var jäytte blåsigt på toppen. Man fick nästan lägga sig platt på mage för att inte blåsa iväg!
Det var faktiskt lite läskigt!
 
 
 
 
Efter det åkte vi till... någonstans (ingen aning om vart) vi fick flera timmars fritid till shopping m.m. Men det enda jag köpte var en daim-milkshake (♥) på Shakeaway och en stor burk med jelly beans (och två rullar) från karamell kungen (Candy king i england)
 
 
Idag har vi ingen kvälls aktivitet så jag ska nog bara softa lite!

Första havsdoppet!

Idag har vädret skiftat en hel del. Ibland har det varit sol och riktigt varmt bland har tjocka moln dragit över himlen. Men molnen blåser bort snabbt, så oftast är det inte sol i mer än några sekunder. Tro det eller ej men jag har faktiskt badat idag. (I havet om ni inte fattade det ;D) Det bIåser ganska mycket i England så vågorna var stora idag. Jag badade med en (ny) kompis med ett så sött namn som Matilda (;D)
 
 
 
 
Ni måste erkänna att ni blir avundsjuka, det borde ni i alla fall vara! (xD) Jag kan dock medge att diskot igår blev en flopp. Jag hade riktigt tråkigt! För det första var det ingen bas allt i musiken och volymen var alldeles för låg så man blev inte så peppad att dansa. För det andra var det alldeles för mycket folk, man fick knappt plats!
 
Ikväll ska vi ha crazy games, lite olika lekar skulle jag tro.
Publicerar kanske ett inlägg lite senare ikväll, nu ska jag nog softa lite framför TV:n!
 
Slösa inte bort sommaren, njut!

Medeltids resturang

Ja, då sitter jag här i min ensamhet igen. Om en stund är det dax att gå till skolan. Vi blir undervisade i engelska från 9.00 - 12.00, en ganska soft dag ändå. Efter det gör vi lite aktiviteter tillsammans. Det är två discon i veckan. Ett på måndag och ett på torsdag.Jag har alltså varit med på ett och det var super kul! Discot var med både STS (Jag) och EF. Vi var i en riktig disco lokal och musiken och ljudet var i topp!
 
I London besökte vi även en medeltids resturang som jag måste få visa bilder ifrån.
 
Entren. Det var jätte coolt med alla rustningarna. 
 
Det var mörkt där nere, men miljön var jätte fin! 
 
Maten var även den super bra. Det blev grillad kyckling och potatis med mera. 
 
Idag ska vi ta gruppfoto så det är nog dax att göra sig iordning!
Ha en supersommar!
 

London bilder!

Hej! Nu sitter jag hos min värdsfamilj och väntar på middag. Resan har än så länge varit otrolig! Jag åkte tidigt på lördag morgon och kom fram till london vid lunchtid. Efter lunchen, som bestod av ett par mackor och lite frukt, åkte vi till stan med tåg. Jag såg Buckingham palace och även skymtar av big ben och andra sedvärdheter.
 
 
 
 
Lite fina bilder från London!
Ses!

Nu blir det språkresa!

Psst! Nu åker jag till England.
Jag är ledsen att jag inte har bloggat något om lägret men har helt enkelt inte haft tid.
I England kommer jag kanske uppdatera lite ibland med förmodligen inte tillräckligt.
 
 
Ha det super skönt!
Ps. det ska bli regn i Torquay de närmsta dagarna (:o)

En gång för länge sedan:


Jag kom och tänka på att det finns en gammal film på när före detta Team Pearl van en tävling i Stockholm. Det var ett tag sedan Team Pearl splittrades nu men jag kommer aldrig glömma den lyckliga stunden då det hela gick upp för oss.

Vi åker till musik från Mulan, varsågod:
.


Ha en underbar dag!

Den sämsta konståkaren?


Jag tänkte visa er en härlig video som Improv Everywhere har gjort.
Jag tycker faktiskt att den är lite gullig (;D)




Jag hoppas att ni har en härlig sommar!

Vätternstjärnan 2011


Hej! Nu tänkte jag visa er en film från en tävling jag deltog i förra säsongen. Det gick bra, jag vann faktiskt. Jag tänkte att detta passade nu när jag är på konståkningsläger.

Bry er inte om den lama kommentaren tappa, som min mamma ger mitt i filmen (-.-')



Ha en bra dag!

Sju onödiga saker som du bara måste veta!


  • Jag började åka konståkning när jag var 4 år gammal
  • Jag avskydde att åka konståkning tills jag var typ 10 år gammal
  • Jag är ganska dålig på att åka konståkning för någon som gjort det i snart 10 år
  • Jag använder bara tävlingsmusik som det är riktigt med fart i
  • Jag tycker om att träna men visar det inte alltid
  • Jag är inte så förtjust i min konståknings tränare
  • Jag vill bli bäst i världen!
Var så god, sju otroligt intressanta fakta (eller inte) om mig och konståkning.

Njut av sommaren!

Step- Kara


Hallå där! Nu befinner jag mig i Lidköping och har förmodligen jätte trevligt (;D) Här tränar jag konståkning 3 dånger per dag och har dessutom dans och fys träning. Visst har jag säkert fullt upp men jag får nog lite tid över till annat med.

Här är en låt som ni bara måste lyssna på: Step med Kara, en Sydkoreansk musikgrupp.




Ha de bra nu!

Nu åker jag


Om bara en stund ska jag åka iväg till skridskolägret. Jag är säker på att hela sommaren kommer flyga förbi. Innan jag vet ordet av är jag säkert tillbaka i skolbänken (;D)

Det här är 10 saker som jag kommer sakna under sommaren:
  1. Min familj
  2. Mina vänner från skolan
  3. Min hundis, Trixie
  4. Mina möss
  5. Min dator
  6. Min gitarr
  7. Det ljuva lantlivet
  8. Tillgång till hela min garderob
  9. Sovmorgon
  10. Riktig svensk lagad mat (antagligen kommer jag inte äta en sillbit under hela sommaren)

Förresten så hade en av mina möss rymt igår, lite panik fick man. Men hon blev återfunnen ganska snart så det var inte ett stort problem. Dessutom hade vi lite fredags mys med Ben och Jerry's, jordgubbar och naturgodis.

Hörs om en vecka!

Sommar känsla


Jag har varit och gått en stund i det härliga sommarvädret med Trixie. Man får en riktig sommarkänsla när man pulsar genom de höga gräset och ser blommorna omkring sig.






I am young and wild and free



Nu ska jag fortsätta med städningen och packningen. Om jag mot förmodan får tid över blir det nog lite sims spelande. Det lär inte bli så mycket sims i sommar (:'o)

Yo Yo! Hörs!

Morgon-te

Vädret är faktiskt riktigt fint nu. Solen lyser och man kan nästan kalla det varmt. Han nyligen ätit lite frukost. Efter det tog jag ett stort glas te samtidigt som jag läste i min älskade bok Revolt (Tredje och sista delen av hungerspelen) Om vädret fortsätter att vara såhär trevligt åker jag kanske ner till sjön, blir faktiskt riktigt sugen på att bada!


Nej... Nu måste jag fortsätta med förberedelserna för imorgon. Jag måste packa, städa rummet, städa hos mössen och jag ska dessutom ta en sista promenad med Trixie.

Hoppas att vädret är lika bra hos er. Hörs!

Om sommaren!


Jag har varit ute och gått lite med Trixie. Det blir nog inte så många fler promenader i sommar så det gäller att ta vara på de stunder man får. Puss på dig Trixie. Ibland hatar jag dig men det gör inte att jag slutar älska dig (♥)



Jag blev lite förvånad när jag såg att det på ett ställe kryllade av svampar på tomten, liksom, det är juni inte oktober! Fast det förstås, oktober hade ju inte varit helt fel, jag fyller ju år då.

 
Nu när skolan är slut är det dax att sikta mot nästa aktivitet. På lördag åker jag till Lidköping på skridskoläger. Det håller på i typ 6 dagar och efter det är det hem och packa om. En dag efter hemkomst åker jag iväg till Stockholm och tar därifrån flyg till England, min språkresa. Jag stannar i England (Torquay) 3 veckor. Torquay ligger i den varmaste delen av England så jag hoppas på sol och bad! När jag kommer hem från England är det bara någon dag tills jag ska iväg på ridläger och stannar där i 10 dagar. Ridlägret har jag varit på flera gånger förut men skippade det förra sommaren på grund av att jag inte hade tid. När ridlägret är slut åker jag hem för att ha en veckas dag-skridsko läger.

Det kommer tyvärr inte finnas jätte mycket tid till bloggande. Kommer förmodligen inte röra en dator under hela Lidköpings-skridskolägret och ridlägret men hoppas på att kunna uppdatera några gånger i England. Det verkar nämligen som om jag har kommit till en jätte trevlig familj! Hur som helst kommer det finnas lite tidsinställda inlägg med lite onödig fakta om mig, roliga klipp, favorit låtar...

Det blev ganska långt nu (-.-') Snart kommer föräldrarna hem, då blir det Hawaii five-0! (OMG!)

Ha en mysig fredagskväll!

Skolavslutning


Hemma igen efter skolavslutningen. Det hela var väldigt kul. Jag var med i sketch-gruppen, vi gjorde en slags imitation av våra lärare där vi förstärker vissa egenskaper på ett roligt sätt. Jag spelade vår mattelärare (och mentor)
Jag har ganska tur för jag har inte det minsta svårt med att stå på scen och uppträda. Det var kul att delta och vi fick publiken att skratta flera gånger. (;D)



Efter sketchen, sången och spelandet gick vi till skolan och åt tårta. Precis som när vi började skolan i höstas. Tänk va fort ett år går!



Ja, såhär såg jag ut. Klänningen är från H&M. Skorna från skopunkten. Väskan hade jag min kamera (♥) i. I Bakgrunden ser ni skolan som jag går på ihop med gymnasiet och särskolan.






Nu ska jag spela lite sims, det var ett tag sedan (typ en och en halv dag xD) Har precis ätit lunch.

Ha en riktigt bra dag nu!

Biokväll MIB 3


Nu har jag vaknat och är i full färd med att göra mig i ordning. Det är massvis med saker som ska göras. Fixa håret, måla naglarna, smink...

Hur som helst så har jag lite tid över så jag tänkte att jag skulle visa några bilder från igår kväll. Det var inte alls många som såg på filmen, jag tror inte det var många fler än tio i biosalongen (x'D) Filmen var i alla fall bra, riktigt bra.



Jag hade ju en påse kvar från knytkalaset så den fick följa med in. Mums!






Filmen hette ju Men in Black (3) Jag är väldigt nöjd med valet av film för denna var både rolig och spännande.

Handlingen ser ungefär ut såhär: Boris the Animal är en av de värsta utomjordingarna. Han tillhör en utdöd art som har utrotat flera planeter, de är ytterst farliga. För många år sedan grep Agent- K honom. Nu är Boris ute efter hämnd. Han lyckas rymma från fängelset han hålls inspärrad på och reser tillbaka i tiden för att döda den yngre variationen av K. Vilket han lyckas med. Nu måste Agent- J, den ända som märker att K är borta, resa tillbaka i tiden igen och förhindra det händer.

Ja det är en underbar film och Boris the Animal är riktigt läskig! Det är han ni kan se här nere. Till skillnad från 1:an och 2:an är specialeffekterna mycket bättre nu!


Jag ger filmen 4 av 5 i poäng!

Nu måste jag skynda mig att fixa det sista!


Bilder från dagen


Då var man hemma. Har tagit mig lite tid och redigerat lite bilder från dagen.
Knytkalsaet var helt fantastiskt! Den här bilden säger antagligen inte långt för att visa hur mycket vi bjöds på. Jag mådde nästan illa när det var dags att bege sig till mammas jobb.






Under tiden jag väntade på att mamma och jag skulle bege oss iväg till bion
läste jag i den tredje delen av Hungerspelen, Revolt.



Innan bion  åkte vi till köpcentret. Jag fick med mig ett fräckt linne.



Ja, då har man lagt ytterligare en dag bakom sig. Är faktiskt ganska trött nu så det är bara till att gå och lägga sig. I morgon är det skolavslutning!

Jag skriver mer om filmen i morgon.

Dröm sött!

Onsdag

Ja, då var skolan slut. Min sista dag som ägnas på skolans område. Nu sitter jag på mammas jobb och skriver på mammas nya jobbdator, en MacBook! (-.-') Knytkalaset blev enormt! En massa kakor, godis och chips blev det. Det var bara en av mina tre påsar som gick åt helt. Ostbågspåsen var inte ens öppnad så den tar jag med mig hem (;D) Jag mår nästan illa nu.

Om ett tag ska jag och mamma iväg och äta något någonstans. Efter det blir det MIB 3 (^.^) Det ska bli awesome. Som många säkert vet så har Will Smith huvud rollen där precis som i filmen vi såg i skolan. i.Robot. Det var filmen som jag tog med och föreslog.

Jag idag. Valde till slut den nya ninja-tröjan (sweet!)





Nu måste jag hitta på ett sätt att fördriva tiden på tills det ör dags att åka iväg..

Skriver ikväll!

Godnatt!


Då är det nog dax att somna in. Det är egentligen ingen specialidrott för oss med konståkning imorgon heller men på grund av att vi inte haft det på typ en månad så blev vi placerade i "övrigt" gruppen, med racketsporter, uthållighetssporter m.m. I morgon är det som sagt knytkalas (:'D) Jag hoppas på en massa goda saker att smaska på! Vi ska vara kvar på skolan och titta på film och köra lite stafetter (tror jag..)

På kvällen blir det bio! Jag och mamma ska se Men in black 3! Så det blir mycket film!

-Ah! *slår till hårt med kudden*
-Uff!
*Vacklar bakåt och gör en ful grimas*



Sov sött nu!

Skolutflykt till Kaxholmen


Äntligen hemma efter en rolig dag i skolan. Eller  i skolan är fel uttryck, vi hade ju vår utflykt. Först åkte vi buss till Kaxholmen, sedan gick vi upp till vistakulle och därifrån till badplatsen där vi åt. Jag hade givetvis med kameran och tog några bilden, men största delen försökte jag bara njuta och ha riktigt roligt.

Uppe på vistakulle var utsikten riktigt fin. Där stannade vi en stund och fikade.






Det här är badplatsen. Efter en stunds tvekan hoppade jag i.
Det blev egentligen inte så mycket bad. Mest snabbt i snabbt upp.



Bevis på att jag badade (;D) Det var ganska kallt ben på samma gång härligt uppfriskande.


Till lunch blev det hamburgare. Jag klämde i mig tre stycken efter badet.



När dagen var slut och jag kommit tillbaka till skolan slog jag mig ner i gräset och läste ut boken Fatta eld, andra delen i trion Hungerspelen ♥



Nu ska jag spela lite sims. Det är nog middag ganska snart, får se vad det bli.

Hoppas att ni har haft en bra dag!

Ostgalning!


Whi! Jag förstår faktiskt inte hur jag ska kunna somna, jag är super pigg! (;D) Nu har jag spelat sims i två timmar, roligt! När jag spelar sims blir jag liksom besatt (x'D)

Imorgon ska vi ha någon slags utflykt. Min lilla hjärna har ännu inte uppfattat vad vi ska göra med tror faktiskt vi ska bada. (:o) På onsdag har vi klass dag och då blir det ett slags knytkalas. Jag är med i chips/snacks gruppen och bestämde mig för att köpa ost! (bollar och krokar) Nu ligger dem bara här på mitt skrivbord och skrattar åt mig. Står snart inte ut!

-Le! Du får inte visa dig svag!
-Äh, skit i det! Ge mig!



Som ni säkert vet är onsdag inte fredag eller helg (eller? xD) Så egentligen borde jag inte äta något sådant här. Men jag tänkte att nu är det sista veckan i skolan och jag har följt den här regeln i snart en månad (wow!) så då tar jag och pausar detta på onsdag och torsdag (på torsdag är det skolavslutning och då blir det tårta)

Nu ska jag somna in... Dröm sött!

Ny bikini och annat sött


Hallå där! Idag hade jag gitarrlektion efter skolan, terminens sista. När det var slut åkte mamma och jag för att handla en bikini. Lite annat följde också med i påsen.

T-shirt med en söt liten ninja. 29 kr (nypris: 299!)


Blå pike. 69 kr (nypris 700!)


Rosa pike. 29kr (nypris 199!)

 

Bikinin är från från Lindex

 


Ja, nu är det verkligen inte lång tid kvar tills sommarlovet. 3 dagar har jag kvar i skolan! Efter det blir det allt möjligt. Skridskoläger, ridläger, språkresa... Jag hoppas hur som helst på en rolig sommar!
Nu ska jag ägna en stund åt sims.

Ha en bra kväll!

MIB 1



Snacka om supersurt väder! Inte en solstråle idag, ska det här kallas sommar!? Åt lunch nyligen. Mackor, kanske inte dat jag tycker mest om men det fanns väll inte orken att göra något annat. Hur som helst, igår såg jag Men in Black (MIB) , ettan. 

 

Jag tyckte filmen var helt okej. Dock tyckte jag att den var lite rörig. Det var liksom lite svårt att hänga med (-.-') I alla fall. Filmen handlade om Agent- K och Agent- J (James Edwards) Agent- K är medlem i Men in Black (MiB) vars uppdrag är att skydda jorden från utomjordingar och se till att mänskligheten inte upptäcker dem. Men när en (elak) utomjording landar på jorden för att söka efter ett smycke börjar problem uppstå. Det är Agent- K's uppdrag att se till att jorden skyddas, till sin hjälp har han Agent- J.

 

Jag tyckte den var lite halvmysko men ändå underhållande. Egentligen tror jag att de flesta har sett denna film och förstår den mycket bättre än jag (;D)

Filmen får betyget 3 av 5.


Nu ska jag skriva ett brev till min värdfamilj i England. Jag ska nämligen åka på språkresa i sommar.

Rosa och blått



Jahopp! Igår såg jag på MiB 1. Jag skriver lite mer om den senare. Nu ska jag äta frukost.

Här är naglarna jag målade igår. Jag vet inte riktigt varför jag målade just detta. Men när jag rotade i min "nagel låda" hittade jag detta rosa nagellack och så dök bilden upp i huvudet (^.^)



Ha en bra dag!

Promenad i regnvädret


Hallå där! För en stund var jag, mina föräldrar och Trixie ute på en promenad i regnvädret (;D) Blöt, det blev man. Egentligen har jag inte gjort så mycket idag. Har fastnat lite för sims spelandet bara.

Jag och Trixie i skogen!


Markus håller på och laddar ner Men in black 1 & 2. Jag har blivit väldigt sugen på att se 3:an, men mamma tyckte att det var bäst att se be två andra filmerna först.

Idag till middag blev det lax och färskpotatis. Jag älskar lax, men är lite petig. Den får absolut inte vara över stekt och torr (blä!)

Nu ska jag städa lite snabbt och sedan återgå till spelandet. Hörs!

Dynimisstav ♥


Idag sov jag länge. För en stund sedan åt jag brunch, eller något i den stilen. Både mamma och pappa är och tävlar på golfbanan. Markus, min storebror är hemma med mig. Inte för att jag ser honom, han sitter bara nere i källaren och spelar dator.

Igår var jag på tonår, riktigt roligt! Eftersom det var fredag igår köpte jag lite godis där. Jag älskar dessa dynamit stavar, vattenmelon (grönt utan på, rosa fyllning) och äpple (på bilden) är favoriten!

Yummi!


Nu sitter jag och spelar sims (♥)
Det ända jag planerat för dagen i övrigt är att jag ska måla naglarna.

Ha en bra fortsättning på dagen!

Testar nya blogg.se

Ja, då var man hemma från skolan, äntligen! Ikväll ska jag på Tonår. Det är lite svårt att förklara men ungdomar (tonåringar) kan mötas och ha kul ihop, ibland ordnas aktiviteter.
 
Idag var det elevrådsmöte, det sista för den här terminen. Vi har dessutom haft genrep på sketchen vi ska framföra på skolavslutningen (pinsamt!)
 
Just nu inspekterar jag nya blogg.se. (Jag har anmält mig som testkanin) Jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker. Det kommer nog ta en stund att vänja sig vid och en del saker har gjorts en aning jobbiga. Jag har redan lämnat feedback på flera saker.
 
 
Nu ska ska jag nog spela lite sim 3, det var ett tag sedan så det ska bli kul!
 

Persiko te med citron och vanilj


Hallå där! Har precis blandat ihop lite te till mig. Persika-te med mjölk, smaksatt med citron och vanilj. Jag är både en te och kaffe tjej. Det går lite i vågor vad jag väljer. När det gäller kaffe är jag ganska petig. Gillar egentligen bara kaffet på kaféer, McDonalds och pappas bryggkaffe (med socker)



I morgon är det sista riktiga dagen i skolan. Nästa vecka blir det mest lekar och "trams" (;D) Fast det blir nog mest film imorgon ändå. Och bild förstås. Men jag lär aldrig bli klar med min målning.

Nu är det äntligen dags för Hawaii five-0, så sjukt spännande att McGarret (♥) blev satt i fängelse. Rekommenderar alla som gillar spänning att se på detta programmet!

Ha en bra kväll!

Bowlingkväll!


Då har man mumsat klart på middagen (;D) Kycklingfilé med tillbehör blev det (Jag älskar kycklingfilé, men är inte så förtjust i de andra delarna xD) Hur som helst har jag äntligen fixat med bilderna från igår. Jag har ingen "in action" bild men något har jag lyckats fått fram.

Till mat blev det kinesiskt. Vi åt på en restaurang som hette gamla wok, super gott! Tre små rätter: Friterad kyckling (filé) i sötsur sås, strimlat nötkött i någon het sås och grönsaker och jätteräkor (Ps. egentligen ska man inte äta jätteräkor, det är jätte dåligt för miljön. Men tyvärr blev det så ändå :o)





Efter middagen åt vi en glass på McDonalds, McFlurry Marängsviss. Mums!


Själva bowlingen gick, tja, sådär. Jag fick typ 127 p... på två serier (-.-') Men är ändå ganska stolt! Jag spelar faktiskt utan räck. Och trots de låga poängen gjorde jag faktiskt en strike! (Det trodde ni inte, va?!) Jag är inte precis ett proffs på bowling. Men trots att det inte går så bra så försöker jag alltid hålla humöret på topp!



Om en stund är det Hawaii five-0, tills dess sätter jag mig och latar framför TV:n!

(Slutar med de där ha det sött, blir uttjatat -.-')

Inlines ute


Hej! Först måste jag få be om ursäkt för dålig uppdatering. men mina redigeringsprogram har inte varit speciellt hjälpsamma. Dessutom hade jag fullt upp med att göra klart en viktig inlämningsuppgift till matten.

Men nu är jag i alla fall tillbaka. Idag hade vi två prov (!) , matematik och fysik. På matematiken hoppas jag ju förstås på alla rätt men tror faktiskt jag slarvade lite den här gången. Fysiken gick helt okej, inte super men okej. Efter de båda proven var det SO- Historia. Men det ända vi gjorde var att se på film (-.-)

På idrotten hade vi inlines, kul! Ända tills jag fick en klubba på fingrarna. Bara för att göra allt ännu surare hade det precis regnat så det var snorhalt på banan. Inte ett mål gjorde jag, men jag var i alla fall med (;D)



Nu är det snart middag. Efter det berättar jag om gårdagens äventyr.

Ha det sött/ Mica

Blixtsnittar


Ja, då var kakorna äntligen klara! Det blev väldigt många kakor! Tänkte även visa er receptet.

Här ser ni slutresultatet men detta är långt ifrån alla:




Blixtsnittar
Snabba, söta och goda!

1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
150 g rumsvarmt (eller flytande) smör
2 ½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
ca 3 msk sirap

Gör såhär:

1. Blanda alla ingridienserna väl i en bunke
2. Rulla eller platta ut degen till tumtjocka längder på en plåt med bakplåtspapper.
lägg dem glest, de rinner ut.
3. Grädda dem i ugnen i 200°C tills dom fått lite färg (ca 10 min)
4. Ta ut och låt svalna
5. Skär till snittar (se bilden)

KLART! Nu kan du njuta.
OBS! För många kan leda till extrem söttma! (x'D)


Nu åker vi iväg till stan.
Ha det sött/ Mica

Gårdagens pastasallad idag


Idag var lunchen inte super påkostad, det blev rester från igår, pastasallad. Men det var gott ändå. Avnjöt portionen framför TV:n. Efter det blev det bak. Jag hittade ett recept i en bok som hette "blixtkakor" Just nu håller den sista plåten kakor på att svalna. Tror dom blir super goda!



Halv fem åker vi hemifrån. Vi ska äta ute, asiatiskt tror jag.

Ha det sött/ Mica

Nationaldagen



Man kan inte påstå att jag åstadkommit speciellt mycket idag. Jag har ätit frukost, gått en sväng ute, städat rummet och titta på TV. Det finns inte så mycket mer att göra.

Duktigt?

how to make an animated gif






Jag återgår nu till mitt TV tittande. Eller kanske ska jag baka något? Det är ju trots allt Sveriges nationaldag, det måste väl räknas som högtid? Vilket betyder lite socker (;o)

Ha det sött/ Mica

Jag och Elvis


Nu har jag kommit hem och duschat. I ridgruppen jag var i idag var det nästan bara vuxna kvinnor. Men dom var inte jätte bra. Hoppning blev det, igen, men inte så högt den här gången.
Hästen jag red på hette Elvis (Sött namn! ;D) Han drog lite i tyglarna men annars var han väldigt snäll och söt.

-Jag vet att du har något i den fickan!



Detta är Balou, hästen jag red på första lektionen (♥) Favoriten än så länge.






Tittade även till kattungarna igen, så söta! Jag tror jag kidnappar en, eller alla.



Just nu sitter jag och petar i mig krutonger (brödtärningar) som om det inte fanns en morgondag. Men det gör det ju förstås. Imorgon ska jag bowla med familjen och efter det ska vi äta middag på restaurang (Ja, om vi lyckas bestämma vilken)

Ha det sött/ Mica

Äpple med citron



Åt middag för en stund sedan. Min storebror gjorde pastasallad, helt okej. Efter det gjorde jag mig lite efterrätt. Eller rättare sagt blev det äpple med citron på, visst låter det simpelt? Det är supergott! Det påminner mig faktiskt lite om sura godisar (;D)



Nu ska jag iväg till ridningen, hoppas jag får rida någon snabb (x'D)

Ha det sött/ Mica

Växlande väder



Å herre gud, vilket väder det har varit idag! Det har växlat mellan regn och sol hela eftermiddagen, märkligt. Är i alla fall hemma nu. Hoppas bara inte det regnar när jag ska rida, inte för att jag blir blöt. (Kommer antagligen rida i ridhuset) Utan på grund av det oerhört jobbiga, smattrande ljudet man måste stå ut med.

Idag på slöjden fanns inte så mycket att göra, blev klar med mitt sista projekt, en pärm (tunna träskivor i typ tygfodral) Satte mig istället och började fläta helt utan anledning, titta så fint:



På idrotts lektionen hade vi (Jag + några andra som missade förra gången) bip-test. Men när det var slut gick vi ut till dem andra som hade typ "gör vad ni vill, bara ni rör på er.." Det slutade med att jag satte mig ner och solade, för solen hade dykt fram.



När jag sedan kommit ut från omklädningsrummet och skulle gå till tågstationen märkte jag att det ösregnade. När jag kommit fram med tåget till min station hade det slutat (aldrig börjat) regna, men när jag satt mig på busstationen började det förstås! (-.-')



Det slutade regna när jag kom hem och det sprack sedan upp till solsken.
Men jag är ganska blöt...



I morgon är jag ledig från skolan! Men det är väll alla, eller?

Ha det sött/ Mica

Bip-test!









Skolan idag är väldigt påfrestande... Just joking, vi har sett på film på tyskan och ska göra detsamma på svenskan. SO:n var väll et undantag, men inte heller det var speciellt jobbigt. På gymnastigen blir det "Bip" test. (:'O) 



Efter skolan blir det hem med bussen. Får se vad jag gör då men måste förmodligen städa i mössens burar (-.-')

Ha det sött/ Mica

 


Slutet på dagen


Hallå där! Åt middag för inte så länge sedan, den här kvällen blev det sill och potatis. Det blir nog inte så mycket sill i sommar, kommer vara på alla möjliga platser. Mer om mina sommar planer kommer inom kort!

För övrigt vill jag berätta om skolan idag. Vår So-lärare är för go', det är typ en och en halv vecka kvar i skolan och han tycker att vi ska börja jobba med romarriket. Och ha prov i det...
(-.-') Dessutom fick jag reda på att jag fick A på engelska provet (Jeay!)






Nu är dagen snart slut. Får se vad jag gör av den sista stunden, kanske slår jag mig ner vid TV:n? Hur som helst hade jag tänkt rida imorgon. Bara det finns ledig plats. Annars på tisdagar är det slöjd, svenska (som kommer bli film, Grease) idrott och lite annat.

Ha det sött/ Mica

Drinkar


Hej, nu har jag äntligen kommit hem! Har varit sötsugen hela dagen så nu har jag gjort något åt det. Jag har mixtrat lite med saker i kylen och skafferiet och framställt (låter jag som en nörd nu? xD) tre drycker, typ.

1. Grapefrukt & Litchi ProViva + Vanilj yoghurt, toppat med torkad ananas.
Sött och gott, precis i min smak! Betyg: 8/10
(Ledsen för dålig bild)



2. Apelsin juice + a-Fil, toppat med apelsin suckat.
Inte min favorit, är inte så förtjust i fil så det är kanske inte så konstigt. Betyg: 5/10



3. Mjölk + vispgrädde + Honung + vanilla.
Favoriten! Sött och smarrigt, är säkert extra god efter en stund i mikron. Betyg: 9/10 



Jag älskar att experimentera med mat och olika bakverk! Det kan nog räknas som ett av mina intressen. Visst blir det lite svårare nu när jag försöker undvika socker (peta inte på mig p.g.a honungen, det är faktiskt framställt av djur och är naturligt!) , men, men..

Nu ska jag hitta på något!

Ha det sött/ Mica

Måndag


Jag har redan hunnit med jätte mycket idag: Duschat, fönat håret och ätit frukost, rekord ju! Idag är det "det vanliga" i skolan. Typ svenska, so, tyska (bla, bla, bla...) Sedan är det klassråd, *psst* Jag är elevråds representant (;D)

Jag idag, enkelt: Jeans, T-shirt, lång kofta.


Efter skolan blir det hem med bussen.

Ha det sött/ Mica

Städat!


Då vart man äntligen klar med städningen, *applåder* Det var nog bäst så, pappa hotade med att det inte blev någon ridning om jag inte städade (:o) Det är grymt! (;D) By the way, mitt rum sjukt litet! Får inte plats med någonting, inte ens mig själv. Och om ni undar varför jag har en massa lådor på skrivbordet så är det burar till mina sju stycken möss!

Före:



Efter:
(Om ni undrar är det barnprogram jag ser på xD)

 

Måste dessutom få presentera er för mina skönheter, dammade av dem när jag städade. Detta är de priser jag vunnit (eller förlorat, ibland) på mina konståkningstävlingar, duktigt! Den äldsta är från år 2008, då kom jag tvär sist (x'D)




Om det finns någon tid ledig i morgon så rider jag. Har faktiskt blivit av med min träningsvärk så då är det ju en bra tid att skaffa ny, eller hur!?

Ha det sött/ Mica

Revbensspjäll ♥



Då har man precis ätit middag. Idag satt hela familjen rund middagsbordet, inklusive min storebror om i vanliga fall pluggar och bor i Stockholm. Han har sommarlov nu (fuskigt!) Mamma har kommit hem från sin golfresa med en kompis.

Det blev revbensspjäll, klyftpotatis och gnisselost! (♥) Jätte mumsigt. Till efterrätt finns nybakad (ganska i alla fall) rabarberpaj. Plus någon chokladboll förstås!




Resten av familjemedlemmarna sitter och tittar på mästarnas mästare i vardagsrummet, men det intresserar mig inte så mycket så jag städar klart i rummet så länge (Haha, ni hörde rätt!)

Ha det sött/ Mica

Superman returns


När pappa och jag hade ätit och vi båda satt i varsin fåtölj i vardagsrummet satte vi på en film. Filmen blev "Superman returns"





Först var jag lite tveksam över just denna filmen. Det fanns många andra som jag också ville se. Men när det gått kanske 20 minuter märkte jag att den faktiskt var väldigt bra.
Filmen handlar om Clark Kent, mannen från en annan planet. Han har varit iväg av okänd anledning under en lång period. Men nu återvänder han till jorden. Han räddar ett flertal liv men hanns fiende Lex Luthor får snart reda på det och bestämmer sig för att få honom ur vägen.
Lois Lane, kvinnan som Clark är förälskad i har fått en pojkvän och en son. Hon har dessutom blivit belönad för en artikel hon skrivit om "Därför behöver inte världen Superman" Men det hindrar inte Clark (superman) från att
försöka få tillbaka henne.

Jag tycker filmen är bra men det når inte riktigt topp-poängen.
4 av 5 jordgubbar blir det.


Ha det sött/ Mica

Stretch i solskenet


Har varit ute i trädgården, tog med mig två av mina bästa vänner kameran och stativet (x'D) Man måste ju passa på när vädret tillåter det!

Kossan!



Tittut




Passade även på att stretcha lite. Man får ju inte stelna till nu när säsongen är slut. Det är verkligen härligt när man kan göra sådant här ute istället för att sitta inne och ukla (;D)










Snart är det middag (tror jag) pappa gör spagetti bolognese! efter det blir det förhoppningsvis någon film. Om det finns något att se förstås!

Ha det sött/ Mica

Chokladchokladbollar!?



Har precis bakat lite här hemma. Hade så svårt att bestämma mig för vad jag skulle göra. Det slutade hur som helst med att jag bestämde mig för herdeliga, gamla chokladbollar. Men jag är inte den som följer ett recept till punkt och pricka. Så här blev det:




Sugen på att göra likadana?  Här är mitt recept:

Chokladchokladbollar? (Lyxchokladbollar)
ca 20-25 stycken

100 g rumsvarmt smör
¾ dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt (eller 1 msk vaniljsocker)
3 msk kakaopulver
knappt 2½ dl havregryn

Garnering:
100 g mörk blockchoklad
pärlsocker

Gör såhär:

1. Blanda smör, socker, vaniljextrakt (eller vaniljsocker) och kakaopulver i en bunke.
2. Tillsätt havregrynen och knåda tills allt är väl blandat.
3. Rulla delar av smeten till bollar.
4. Smält chokladen i en mikro (ev i hett vattenbad) ta ut med jämna mellanrum och rör om.
5. Lägg en klick av chokladen på varje boll.
6. Häll pärlsocker över bollarna.
7. Stoppa in i kylen och låt chokladen stelna. Klart!

Ha det sött/ Mica

Tigernaglar


Jag har precis målat mina naglar. Den här gången blev det mycket enklare, inspirerat av "tigermönster" Det är jätte enkelt att göra och själv tycker jag att det är ganska effektfullt! Det tog inte mer än några minuter. Den brunröda färgen var en av de som jag köpte igår. Det svarta är ett nagellack från Depend med smal pensel.




Nu är vädret underbart, snacka om helomvändning!

Ha det sött/ Mica

Frukost



Tro det eller ej men vädret är faktiskt helt okej nu! Solen lös for bara en stund sedan. Jag hoppas att den kommer tillbaka.
Idag har jag legat kvar i sängen och tittat på några ballar av stål program som jag redan sett typ tio gånger (x'D) Nu har jag precis gjort i ordning frukosten som jag ska äta framför TV:n. Pappa är på golftävling så jag är hemma helt själv.




Så här kan en "Mica" frukost ut. Yoghurt, en kiwi, rostat bröd med smör, en tomat, ett glas mjölk och vitlöksalami (♥) vid sidan om.

Ha det sött/ Mica

Nya skor



Här är det jag inhandlade idag. Är riktigt nöjd med inköpen, det kostade mig inte alls mycket.
Jag träffade dessutom flera jag kände på köpcentret, både gamla och nya (eller ja, typ)

Ett par skor som jag inte riktigt bestämt mig för när jag ska ha. kanske lite finare vardagsskor eller lite enklare finskor. Dom kostade 99 kr på skopunkten.



Dessa skor föll mig verkligen i smaken. Blev särskilt förtjust i dessa gröna. Dom är både bekväma och luftiga. Kostade 99 kr på skopunkten.



Det är dessa skor jag har planerat att ha till skolavslutningen. Dom är ganska bekväma för att vara klackskor och inte onaturligt höga, typ 8 cm klack. Kostade 199 kr på skopunkten.



Jag köpte dessutom lite småsaker från H&M.
Fyra nagellack för 10 kr, ansiktsmask för 10 kr och en ögonskugga för 30 kr.
Borsten är från Coop Forum och kostade 20 kr.



Under tiden jag var och handlade köpte jag mig en glass. det var länge sedan jag åt en sådan här kul-glass och den smakade förträffligt! Daimkula + Noggerkula + Nougattopping = ♥




Nu kan jag stryka ytterligare några saker från listan:

♦ Ett eller två par solglasögon
♦ Ett par söta shorts (två)
♦ En söt kjol
♦ En shorta (blus)
♦ Något linne + T-shirt

♦ En keps och/eller hatt
♦ Korta lösnaglar
♦ (Absolut viktigast) Skolavslutningsklänning
+
♦ Skor till skolavslutningen

Ha det sött/ Mica

Hoppning och galoppombyten



Nu är jag hemma från ridningen! Det var jätte kul. De som var i min grupp idag var mycket bättre och därför blev träningen mer avancerad. Idag var huvudinriktningen hoppning (roligt ;D) men vi gjorde även galoppombyten och lite sådant.

Hästen jag red på hette Boran, han var en fjordhäst. Jag har ridit på honom tidigare, då jag red på ridskola för något år sedan. En riktig myspropp (x'D)

Boran



Efter ridningen hjälpte jag till med att släppa ut hästarna i hagen.
Här är Boran igen, närmast bilden.



Och så fanns det ju självklart super söta kattungar som jag bara var tvungen att hälsa på!







Turen i köpcentret var riktigt givande. Jag köpte flera saker, jag visar dem lite senare. Just nu ska jag bara njuta av att inte göra någonting!

Ha det sött/ Mica

Engelska prov



Kära nån, vad vädret är ukligt.
Håller för tillfället på med att försöka bli klar med en skoluppgift. Det är en del av vårt matte prv, vi ska göra en undersökning och sedan göra en tabell och två olika diagram.
Har alltid siktat mot högre betyg i matte och försöker därför göra något lite mer avancerat.

Förövrigt har vi haft engelska prov idag. Tror faktiskt det gick riktigt bra så känner mig nöjd med min prestation. Ska åka iväg till köpcentret och hänga där en stund. Kanske äta en glass, trots att vädret inte tillåter det (;D)

Ha det sött/ Mica

bloglovin
RSS 2.0