Hawaii five-0‼



Jag tror mitt hjärta hoppade över några slag när jag fick reda på detta: Det är Hawaii five-0 idag! Serien som jag älskar av hela mitt hjärta! Liksom, hur snygg är inte Steve McGarrett?! Dessutom är Kono (tjejen) fett cool!



Nu måste jag genast hoppa över till TV-soffan, får inte missa en sekund! Jag har väntat på det här i flera månader, typ ett år. (:'D)

Ha det sött/ Mica

Kaos!



Den här dagen har inte riktigt gått som jag tänkt mig. I alla fall inte de senaste timmarna. När jag kom hem från ridningen märkte jag att det hade tagit hårdare på mig än jag trodde. Nu har jag någon fruktansvärd "spärr" i ryggen. Ibland när jag går hugger det bara till. Det var inte något fel på ridningen egentligen, det var faktiskt riktigt roligt. Vi red barbacka (alltså utan sadel) både skritt, trav och galopp.

När jag väntat på att mamma en stund i stallet kommer pappa istället, mamma var tvungen att stanna kvar på jobbet. Därför hade jag ingen kamera att fota med (D':) Därför inga bilder... Men imorgon lovar jag att ha med kameran och så då blir det bilder, promis promis!

När jag kom hem tog jag ett par bilder med systemkameran men när jag skulle föra in bilderna på datorn råkade jag radera alla på hela kameran, duktigt...

Därför är jag inte på jättebra humör. Ska kanske borra ner mig si soffan och försöka smälta det samtidigt som jag ser lite på TV. Det brukar få mig på mycket bättre humör.

Ha det sött/ Mica

Morgon!



Idag blir det garanterat ridning! Ja, så länge jag inte ramlar eller blir sjuk...
Annars händer inget speciellt, tror jag. Torsdagar är våran längsta dag. Vi går till 15:25.
Ridningen börjar fyra så det kan bli lite tajt om tid.

Jag idag



Bussen går vilken minut som helst så det är bara till att snöra på skorna och ge sig iväg.
Vi syns i kväll!

Ha det sött/ Mica

Sweet dreams, sweet heart!



Har precis stoppat i mig lite middag. Dessutom har jag packat i ordning allt tills i morgon. Ja, jag ska ju rida. På grund av att det inte blev någon ridning igår ska jag även rida på fredag. Misstänker att det kan bli träningsvärk, jag har ju inte ridit aktivt på mer än ett år! Men jag kommer nog ha ganska bråttom från skolan, sluter en halvtimma innan ridningen börjar (:o


Jag tror faktiskt att jag hoppar i sängen nu. Jag vet att det är tidigt, men om jag är riktigt snabb hinner jag kanske se ett roligt program på datorn (jag vet, efter, har ingen TV på rummet) innan jag sluter ögonen (;D)

Ha det sött/ Mica

Söta kossor!


Äntligen är jag klar med det nya på bloggen! Är nöjd med hur det artade sig, trots att det inte blev super proffsigt. Det är liksom "jag".
Har precis varit ute och fotat lite. Vet ni vad jag upptäckte? Kossorna har blivit släppta i hagen utanför oss! (♥) Nu springer alla de über söta kalvarna omkring och roar sig. Gölligt!  





Här har ni en bild på söta Trixie med, tror inte jag har presenterat henne. Hon är 1 år gammal
och är en Bovier des Flandres (boskapshund från Flandern) Mamma köpte henne i hopp
om att hon skulle bli en bra utställningshund, men icke! Hon är visserligen söt men har massor med diskvarlificerande fel, typ underbett och tandförlust (-.-')

 

Jag har inte så mycket att göra nu så ska nog titta lite på TV. Låta tiden pasera, ja om ni förstår (;D) Snark kommer nog pappa hem och då blir det middag och sedan... Jag får väl hitta på något.

 

Ha det sött/ Mica


Börjat på nya designen



En bra början på nya designen, ja enligt mig då. Har lite problem dock... Headern, bilderna och bakgrunden är gjord av mig så håll tassarna borta!

Idag blev det sovmorgon, igen! Jag tror vår tränare skiter i oss (-.-') Just nu är det extra dåligt eftersom jag inte tränar något alls. Jag kommer tappa konditionen totalt! Idag blir det därför en ganska kort dag. Åker hem efter skolan och förtsätter brottas med min design. Önksa mig lycka till!

Ha det sött/ Mica

Ridkläder!



Tyvärr blev det ingen ridning idag. När pappa skulle ringa och boka en tid var alla upptagna (-.-') Men egentligen gjorde det inte så jätte mycket. Idag hade vi ju orientering på idrotten. Trots att jag inte är det minsta förtjust i orientering så gav jag allt och kom i mål först av alla i klassen (stolt!)

Köpte i alla fall ridkläderna idag, resultatet blev:
♦ Två ridbyxor ett par svarta och ett par mörkblåa
♦ Två par strumpor, svart/röd/bruna och grå/blå
♦ Ett par ridhandskar
♦ Ett par bruna ridskor (ses bäst på sista bilden)
♦ En svart tunn jacka (sista bilden)
Allt utom jackan (som är köpt på Höök) är köpt på Eko:-











Är särskilt förtjust i ridskorna. Tycker det var riktigt snyggt med dragkedjan, dessutom är de riktigt sköna. Hade först tänkt köpa svarta ridskor men dessa bruna är så mycket snyggare! (;D)

Nu ska jag börja på en ny bloggdesign. Får se hur det går. Har tänkt dumpa detta temat eftersom det suger! (-.-') Tänkte istället använda något av de mer neutrala.

Ha det sött/ Mica

Resultatet för sv-provet!


Trots att det inte är så varmt så lyser faktiskt solen, härligt! Tro det eller ej men jag fick A på prover. Resultatet blev 161/ 170 så jag är riktigt nöjd! (;D) Det är inte många prov kvar nu innan vi slutar 7:an. Känns konsigt att börja 8:an för vi är den ända klassen på skolan än så länge (nystartad skola ♥) Men nästa år blir vi fler!





























På idrotten har vi orgentering. Inte min favorit men ska ändå göra mit bäst (;D)

Ha det sött/ Mica

Ridning



Det är tråkigt att vädret inte är lika bra längre. Hade hoppats på att kunna gå med shorts idag med, men så blir det inte.

Idag får vi reda på resultaten som vi fick för svenska provet (ordklasser) är ganska så säker på att det gick bra. Förmodligen B, eller kanske A. (:o) Dessutom har vi slöjd (och lite andra tråkiga ämnen xD)
Efter skolan ska jag handla nya ridkläder: Ridskor, ridbyxor och en ridjacka. Allt är för litet sedan jag slutade på ridskola. När allt är klarhandlat drar jag iväg till stallet och rider, spännande!

Ha det sött/ Mica


Ide torka...



Äntligen hemma! Jag lyckades faktiskt hitta en klänning som jag tyckte om! Den är ganska simpel men ändå unik. Men jag kommer inte lägga upp någon bild på den än, ni får vänta tills skolavslutningen. (;D)

Har lite ångest för att jag inte har något att göra. Förmodligen kommer jag spela lite sims senare. Håller för tillfället på med att bygga en gigantisk herrgård! Men egentligen borde jag försöka hålla mig borta från sims, det är så beroendeframkallande. Risken finns att jag slutar blogga! (:o)


Förövrigt har jag precis gjort mig en skål hallonglass. Pappa påstod att jag skulle äta kaka idag (humpf!) Jag äter inte kakor på vardagar (-.-') Men jag blev självklart läskad så var tvungen att fixa fram något (xD, jag älskar verkligen smilisar!)

Ha det sött/ Mica

Skolans mästarnas mästare!



Sitter uppe i skolans mediatek just nu. Ska om en stund vidare till stan och där se om jag kan hitta en klänning till skolavslutningen. Känns skönt att slippa träningen. (;D)

Idag hade vi "Mästarnas mästare" i skolan. Fjärde deltävlingen. Tror inte det gick så bra (x'D) Men, men... Det var tre tävligar 1. Springa upp, ner och sedan upp för en backe med en boll. 2. Kasta pil. 3. Hitta föremål som väger 90 g, som är 48 cm långt och som är 5 cm³. De nio bästa får 10-2 poäng, resten får 1.

Kläderna för idag. Tror inte det blir lika varmt imorgon, tyvärr. (:o)




Ha det sött/ Mica

Sov sött!



Ni kanske ser att jag har ändrat bakgrundsfärg? Inte min mening (-.-') skulle lägga upp några länkar när hela designen muppade sig, jag avskyr temat jag har! Fick typ ordning på det men funderar verkligen på att byta!

Imorgon är det skola och sedan hem. Gitarren blev tyvärr inställd (D:) Innan jag åker hem ska jag försöka köpa en klänning till skolavslutningen. Det kryper allt närmare! På tisdag har jag planerat in en ridlektion. Ska bli otroligt kul, har ridit på ridskola innan men slutade på grund av att jag inte hade tid. Men det har jag nu! (;D)

Ha det sött/ Mica

Morsdag kaka ♥


Jeay! Nu har jag äntligen fått stoppa i mig en bit kladdkaka. Mamma blev glad, tror jag... Det var jättegod, och kladdig! (;D) Vi satt ute och åt i sommarvärmen, riktigt härligt. Inte en bil kör förbi oss på helgerna, det är fantastiskt, inga bilar som stör, inga stora folkmassor, inget buller från bygge... Underbart ♥




Trots att jag inte vill så känns det som om jag borde städa rummet. Hur kan det bli så stökigt på bara en vecka?! Men ja, ja, där är väl bara att börja. Ikväll är det mästarnas mästare, får se om jag tittar på det, är
egentligen inte så intresserad. Kanske spelar The Sims 3 istället, fick en sån där märklig lust att spela sims...

Ha det sött/ Mica

Ut i skogen










Nu ska jag ut en långtur i skogen med Trixie, blir borta i säkert 1 kanske 2 timmar, packar nog en liten väska och har lite kul (;D) Älskar skogen, min enorma lekplats, ja faktiskt.
Bjuder på en av mina absoluta favoritlåtar från Eurovision, den är så fin att den får mig att gråta (:'D) Är så sur för att det inte gick till final! You and me, men Joan från Holland:




Ha det sött/ Mica

Scones till frukost


Till frukost idag blev det nybakta scones. Finns det något bättre? Tror inte det. Det var verkligen yummi, sådär lagom varma med smör och jordgubbssylt. Receptet hittar ni här.
Nu är det fint väder, så jag är nästan tvungen att gå ut en stund (;D) Har inte sagt något om kakan än, tror vi ska fika till lunch så plockar fram den då!





Som alla säkert redan vet VANN LOREEN ESC! Jag är så glad! Förövrigt gick det ganska dåligt för mina andra favoriter, ja förutom Turkiet, Love me back ♥ Lite roligt att det gick så bra för Ryssland, men det är omöjligt för mig att inte älska de små gummorna!

Ha det sött/ Mica

Jordgubbar till eurovision



Nu är det dags för Eurovision song contest finalen. Loreen är favorit bland många så hoppas på en svensk seger. Förutom Sverige hejar jag på Cypern: La La Love, Rumänien: Zaleilah, Ukraina: Be my guest och Turkiet: Love me back. Fyra fantastiska låtar som gör mig glad. Jag är inte så mycket för tråkiga ballader!



Till festligheterna har jag saftiga jordgubbar och grädde. Mamma och pappa tag glass men försöker undvika allt socker. Fett är inget problem för mig dock, än... Är inte precis överviktig, men inte underviktig heller. Ja, ja... (;D)

Ha det sött/ Mica

Nya kläder!










Nu kommer bilderna på det jag köpte igår, allt är från H&M:

Topp 49.50 kr (samma som jag hade igår på båten ;D)



Söt rosa topp 49.50 kr



Vit blus 99 kr



Rosa shorts 99 kr



Svarta shorts 99 kr



Svart kjol 99 kr




Utöver detta köpte jag en ring och några armband som jag hade igår, plus några andra ringar som är planerade att ha på skolavslutningen


♦ Ett eller två par solglasögon
♦ Ett par söta shorts (två)
♦ En söt kjol
♦ En shorta (blus)
♦ Något linne + T-shirt

♦ En keps och/eller hatt
♦ Korta lösnaglar
♦ (Absolut viktigast) Skolavslutningsklänning
+
♦ Skor till skolavslutningen

Ha det sött/ Mica


Mellanmål


Har precis ätit lite mellanmål. Kände sugen efter socher och var tvungen att åtgärda det (;D) Det blev en banan (det var tup ett år sedan jag åt en banan!) med kokos, en kiwi och lite valnötter. Satt ute och åt, vädret är lite svalare nu, inte kallt men svalt.





Nu har mamma och pappa kommit hem och det är middag om en stund. Tror vi skulle grilla lite. Först tänkte jag att jag kunde gå ut lite med Trixie, men hon har ju varit på golfbanan i flera timmar och är nog ganska trött.

Ha det sött/ Mica

Sega chokladrutor



Då var kakan äntligen klar! Funderar på när jag ska bjuda på den. Själv hade jag uppskattat Fika på sängen men det är inte riktigt min mamma. Hur som helst hade jag tänkt bjuda på receptet. Jag bakade en slags kladdkaka, helt underbar. Riktigt kladdig med frasigt "skal" Såhär gör du en likadan:

Sega chokladrutor

100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Gör såhär:
Smörj och bröa en ugnsform som är ungefär 20 x 25
Smält smöret på låg värme (själv använder jag flytande smör, det funkar bra)
Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret
Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke
Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 35 min (variera beroende på hur kladdig du vill ha den) i 150°C.



Mitt slutresultat, längtar tills imorgon!

Ha det sött/ Mica

Båttur och middag på Vättern


Nu har jag vaknat upp i några timmars slummer. Båtresan höll på i runt tre timmar och vi kom hem strax före 23:00. Kvällen var underbar, vädret framför allt. Solen sken största delen av kvällen och mot slutet fick vi avnjuta en fantastisk solnedgång. Maten var helt okej, en buffé var det. Till förrätt blev det S.O.S: Sill, ost, smör. Jag skippade sillen (8D) Till huvudrätt blev det fisk, kött, olika potatisrätter och en massa annat. Här har vi alla fina bilder från kvällen:



Idag var det mycket folk på piren.












Jag lyckades få flera vackra bilder på solnedgången. Men jag är absolut mest nöjd med denna!
Gillar hur solen färgar en del av himlen och sjön men att resten har sina vackra kvällsfärger.


Kvällens outfit bestod av ett par av de nya shortsen. Och en ärmlös-tröja
även den nyinköpt. På fötterna har jag ett par klackskor som jag köpte
i England för ett år sedan.


Nu ska jag baka något till mors dag, mamma och pappa ska iväg till golfbanan i typ 6 timmar.

Ha det sött/ Mica

Båtdags!


Nu är jag nyligen hemma efter en hetsig shoppingrunda. Det var verkligen kaos i stan. Jag har fotat kläderna men jag visar dem inte nu, har inte tid. Om bara några minuter ska vi åka iväg till båten. En av tröjorna och ett par av shortsen har jag på mig just nu. Det är alltså det jag ska ha på mig när jag åker iväg.


Idag åt jag sommarens första glass. För nu tycker jag faktiskt att det är sommar!
En 88:a blev det, det var länge sedan jag åt en sådan (mums ♥)


Titta vilken söt liten gubbe jag fixade fram! (;D) Sommar-gubbe ♥


Nu är det nog tid att ge sig av!
Ha det sött/ Mica

Sol i hjärtat sol på himlen!


Då har man lyckats ta sig till skolan. Idag blir det bild, matte, tyska och engelska. Inte min favoritdag men bild är alltid kul! Igår hade jag på mig tights under shortsen, men det blev olidligt hett framåt eftermiddagen så jag tog av mig dem. Idag tog jag i sället på mig något tunnare.

 Ni ser det inte men mina "spring i skogen" sår har blivit ganska röda och fula...



Nu har jag haft min sista träning för den här sesongen. Tråkigt men roligt, typ.. (;D) I kväll ska jag åka båt på vättern, på båten ska vi äta och även ha lite kul förhoppningsvis. Själva utflyckten gör vi för att mammas vän, Fey (eller hur det stavas) som kommer från kina, ska resa hem (:o) Bilder från det kommer, promis‼

Ha det sött/ Mica


Jag klarade graderingen!



Vet ni vad, jag klarade det! Wihoa! Känner mig nöjd och tycker jag har gjort en bra prestation det här året. Dok var jag så dum att jag glömde mitt graderings-pass. Därför fick jag inget diplom (D:) Men ja, ja... Efter plockade jag på mig lite godis som fanns för de som graderat. Godiset ska jag äta imorgon, då är det fredag ♥ Dessutom ska jag klämma i mig en stor glass!

Idag på gymnastiken hade vi nån' variant på flaggan. Vi sprang omkring i skogen, killarna mot tjejerna och letade efter lappar på motståndarnas sida. Under ett flertal jakter sprang jag in i brännässlor, dessutom gjorde jag en fin kullerbytta-vurpa och skrapade upp mitt ben. Nu ser det ut såhär:

Det kliar nåt så fruktansvärt... (x'D)

 

Nu är det dags för Eurovision song contest! Heja Sverige!

ha det sött/ Mica


Morgonsol


Jahopp... Idag är det torsdag vilket betyder: Bara långa lektioner. (Inte precis min favoritdag) Efter träningen är det en timme konståkning och sedan sptress och åter strett till min karate gradering. Jag var upp lite längre igår för att plugga lite tekniker. Ni får önska mig lycka till.

Det blev ingen bild den här gången. Jag försov mig så hade ingen tid. Nu går bussen om 10 minuter.

Ha det sött/ Mica
 
Tillägg 12/10 2012: Haha tänk att jag skrev stress två gånger och stavade fel på båda (xD)

Kvällsbilder!



Nu har jag kommit hem från träningen (ganska länge sedan..) Jag har ätit lunch och är nu påväg till sängen (♥) Trots att skolan var kort idag är jag ganska utmattad. Jag gick upp tidigt och nu är klockan snart tio. Var ute och fotade lite för en timme sedan. Vädret var fortfarande behagligt.



Det står många vackra träd ute på ängen som blommar sör fullt. Det är verkligen vackert att se.


En liten bild på huset jag bor i. Jag trivs jätte bra trots att det är ute på vischan.
Tomten är stor och här växer alla möjliga sortes blommor.


Jag vet att jag sa att jag skulle till köpcentret och leta efter en klänning och lite andra kläder. Jag hittade en jättesöt klänning i någon aprikos-orange färg. men tiden räckte inte till så han inte köpa den. Har planerat att göra det på fredag.

I morgon är det karate gradering (test) *svälg* Är ganska nervös, hoppas jag klarar det, om inte... Nej, det är klart att jag klarar det! (x'D) hur som helst ska det bli kul, jag har bara gått på karate i tre terminer så jag är inte så duktig. (;D)

Ha det sött/ Mica

Jag ♥ korta dagar



Ja då var skolan äntligen slut.
Klumpiga jag cyklade ivär till tågstatione. Jag hade hittat en tid på nätet som verkade helt okej. Men när jag kom till fram så märkte jag att tåget gick åt fel håll... (-.-') Så det var bara att vänta. Kom fram till skolan och lunsch precis när några jag kände gick så det blev till att äta ensam (:O)


Trist, I know! Men nu ska jag iväg till köpcentret och leta efter lite söta / snygga /coola (har inte riktigt bestämt mig) kläder. Sedan är det buss till sång och dans (hatar buss!...) Men jag får stå ut idag.

Ha det sött/ Mica 


Soft day! ♥


Idag kan man inte påstå att skolan kommer bli påfrestande. Vi har en lektion (EN!) på 40 minute, matte dessutom som jag redan ligger före i. Min specialidrott, (konståknings-fys) blev inställd. Den tar i vanliga fall hela morgonen för alla idrotter har olika tider. Jag ska snart cykla till stationen och ta tåget till skolan, dumt nog går den senaste bussen från mig vid 8 på morgonen.


Här är jag idag, ville ha något som passar till mina nya glasögon ♥




Efter skolan ska jag till köpcentret och handla kläder (från min sommar shoppinglista) Jag kollade runt lite igår när jag köpte glasögonen men hittade inte något av intresse. Om jag handlar något visar jag det för er, självklart!
Efter det blir det först sång och sedan konståkning.

Ha det sött/ Mica

ESC - La La Love!



Nu ska jag se på Eurovision song contest. Hoppas på att Cypern kommer till final, La La Love är så... bra! Det är min absoluta favorit låg, gillar den mer än Sveriges. Jag bjuder på den här:




Ha det så sött nu/ Mica

Solglasögon sör små slantar!



Då har man kommit hem från träningen. Det var faktiskt kul och det gick för en gångs skull ganska bra. Men tyvärr kom min buss försent (dumma bussar... >.<') 30 minuter! Så jag missade en kvart av träningen. Precis som jag sa var jag på stan innan och hittade två übersöta solglasögon så jag kan stolt göra såhär: ♦ Ett eller två par solglasögon Jeay! Här är dem:

De första paret är köpt på Lindex för 80 kr, silver med vita bågar, oljefärjat glas (Love ♥)
Jag har tänkt använda dessa med några snygga kläder till vardags.


Det andra paret är köpt på Gina tricot för 59 kr (:o) Silvriga med mörkt glas. (Love ♥)
Dessa kommer främst användas till stranden (;D)


Berätta gärna vilka du tycker är snyggast!

Ha det sött/ Mica

På väg till stan


Nu har jag precis slutat skolan. Sista lektionen var idrott, kul! Jag tror det här var rekord i hur mycket jag har skrattat under ett idrottspass. Vi körde lite bollspel och sånt (Låter det inte kul? Det beror på vem man är med!) Nu ska jag iväg till stan och se om jag kan hitta något till min sommar inköpslista som kommer här:

♦ Ett eller två par solglasögon
♦ Ett par söta shorts
♦ En söt kjol
♦ En shorta
♦ Något linne + T-shirt
♦ En keps och/eller hatt
♦ Korta lösnaglar
♦ (Absolut viktigast) Skolavslutningsklänning

Ska försöka hitta solglasögonen idag, hoppas att min söta mor och far betalar kläderna åt mig.
Jag ville ha bilder, hade faktiskt med mig kameran idag men skolans datorer suger så det gick
typ inte (-.-')

Ha det sött/ Mica


En helt vanlig dag!



Då har man vaknat upp till ytterligare en helt vanlig dag. Var faktiskt riktigt pigg idag är jag steg upp (ovanligt 8D) Hoppade ur sängen innan pappa ropat åt mig ett par gånger som han brukar, "Det är 40 minuter till bussen går‼" Liksom who cares? Kommer förmodligen hem ganska sent, tror att min träning (Konståkning) börjar typ 17:30... Ja, ja, vi får se vad jag hittar på då (;D)

Bild på mig idag. Bestämde mig för shorts tillslut. Hoppas det funkar (xD)

 

Ha det sött/ Mica


Natti, natti!


Då var det dags att krypa ner i sängen. Har nyss sett det senaste programet av Mästarnas mästare (inspelat) I morgon blir det skridskoträning. Dessutom är det slöjd ♥ Engelska-provet är på fredan gå har fortfarande lite tid på mig att plugga (;D)




Bjuder på en fin blå-himmel bild samtidigt som jag hoppas på fortsatt bättre väder!

Ha de' sött/ Mica

Karate- fys ♥



Efter att ha varit hemma någon timme blev jag genast bättre. Jag bestämde mig för att gå på träningen, det är ju trots allt gradering på torsdag. På en gradering testar man om man är tillräckligt duktig för att gå upp till nästa "bältesgrad" För mig är det 9 mon (tror jag)
Jag hade trott att vi skulle öva mycket på tekniker (Ja, eftersom det var sista träningen inför testet) Men inte, istället hade vi fysträning. Jag älskar det! vi gjorde säkert hundra armhävningar, femtio situps, fem minuter plankan och 3 minuter 90-grader (som för mig är hur enkelt som helst, har suttit 20, promis!) Ja man kan säga att jag blev riktigt trött kommer förmodligen ha en fruktansvärd träningsvärk imorgon... (xD)

Kyokushins märke, min karate "stil"
Du kan läsa mer om karatestilen Kyokushin HÄR


Lite roligt, läste detta på Wikipedia: Inom Kyokushinkai (Kyokushin) tränar man hårdare sparring än de flesta andra karatestilar.

Nu har jag duschat och ätit lunch och satt på mig mina mjukis. Får se vad jag hittar på, det är fortfarande ljust ute men är inte supersugen på att gå ut och fota, vädret är ganska grått. (:O)

Ha de' sött/ Mica

Tror jag är sjuk...


Rubriken säger allt, tror jag är sjuk. Har släpat mig upp ur sängen bara för att publicera ett litet inlägg. Bloggade ju inte i morse, försov mig... (-.-') Jag åkte hem från skolan på grund av att jag hade ont i magen, jätte ont... Fast det är lite bättre nu, nu är jag bara sjukt trött, trots att jag somnade tidigt igår.

Här är en bild på mig från i morse, då jag mådde bra. Visste inte riktigt om jag skulle ha shorts
eller inte, det slutade med att jag tog ett par shorts med tights under (;D)


Egentligen känner jag mig inte jätte sjuk. Jag är i alla fall inte så sjuk att jag bara vill lägga mig i ett hörn och dö av ångest... ja ni fattar. Om jag blir lite piggare ska jag gå en kortis med hunden, kanske tar jag även med kameran.

Ha de' sött (sötare än jag i alla fall...) /Mica

Klart för kvällsmys



Jahopp... För en gångs skull har jag faktiskt städat i mitt rum. Men å andra sidan blev det inget plugg (:o) Men det passar inte riktigt ihop med mitt motto: Live today, tomorrow is tomorrow... Men ska verkligen försöka ta tag i det i morgon, promis. Nu ska jag nog bädda ner mig i soffan en stund innan jag går och lägger mig.
I morgon blir det upp tidigt igen, skola... Känns lite konstigt efter lång helgen. Men nu är det bara 3 veckor och 4 dagar kvar tills skolan slutar. Jag har en massa olika saker planerat till sommarlovet men det tar vi när det kommer (;D)

 

Jag bjuder på en kvällsbild på Trixie, min lilla nallebjörn ♥

 

Ha de' sött och dröm söta drömmar/ Mica


Jag vill vinna en Canon 600D‼


Ja, detta är mitt bidrag till Fokis och Canons tävling där priset är en Canon 600D.
Det kanske inte är jätte "kreativt" men när jag tänker på sommar tänker jag lätt,
skönt och lyckligt ♥ (;D)

 

Om jag skulle vinna en Canon 600D så skulle jag använda den till att ta kort (ofc x'D) på alla de vackra sommarminnerna jag kommer få. Är bortrest nästan hela sommaren på alla möjliga olika platser och för mig är det viktigt att ta mid sig något från varja plats. Bara så att man inte glömmer.

Jag önskar alla som deltagit lycka till (känner flera i klassen som gjort det ;D)

Ha de' sött/ Mica

Maskrosfoton



He, he... Var ute och fotade med Trixie, min hund för någon timma sedan. Skulle precis mata över bilderna till datorn och lägga upp någon på bloggen då jag märker att jag lyckats radera dem, alla.. (x'D) Snacka om att vara klumpig! Men har varit ute igen och fotat,
det blev en massa spring ut och in (;D)

Jag har precis ätit middag. Mamma och pappa åt en av gäddorna som drogs upp igår med gädda är bland det äkligaste jag vet så jag fick istället panerad torsk.

Bilderna är fotade påängen utanför vår tomt.
Där finns massor med maskorosor (som jag faktiskt tycker är vackra)
Om någon vecka går det förhoppningsvis söta kalvar här... (^.^)

 



Nu borde jag verkligen plugga, jag har ett prov på onsdag som jag hoppas att jag får bra betyg på. På senaste engelskaprovet var jag en poäng ifrån A... (>.<)

Ha de' sött/ Mica

Nytt till skräpsamlingen ♥



Idag kan man nästan säga att det är sommar, vädret är underbart och jag går med shorts på mig just nu. Jag tänkte bara visa er några saker jag fick av min farmorster (Haha, jag vet konstigt ord C:) Hon har precis flyttat och har massor med saker i sitt gamla hus som hon annars bara skulle slänga. Så skräpsamlaren (Jag xD) Kom till undsättning och räddade en del av sakerna.



Jag älskar saker som är gjorda i trä, gärna lite sådana här simpla men stilrena saker som
"asken" här ovanför. Jag fick dessutom med mig en skål som påminner om en kittel och ett
upphöjt fat som man kan ha typ kakor på, allt i samma stil. (:o)



Jag hittade även två små super-söta kannor i mässing, liksom kolla på den här,
hur kan man slänga bort något sådant.


Funderar förtvivlat på vad jag ska göra nu, jag känner verkligen för att gå ut men vet inte riktigt vad jag ska göra ute. Jag kan kanske ta med hunden på en promenad...

Ha de' sött/ Mica

En dag på sjön



Ja då var jag hemma. Allt tog betydligt längre tid än jag trodde. Och vet ni vad? Jag cyklade faktiskt! Drygt två mil med en medelhastighet på 22 km/h. Jag är riktigt nöjd med dagens utflykt. Egentligen var cyklingen roligare än att fiska. Jag är inte den där fiskar-människan.

På vägen dit stannade vi hos farmor och farfar för att hämta motorn.
Där träffade jag även deras grannkatt, Svante <3



Det här är "stugan" Den har varken vatten eller värme, precis så som det ska va (x'D)
Fast vi ägnade ingen tid här idag eftersom vi åt hos min farmorster (farmors syster)



Titta en lite gädda! Vi fick två stycken, eller vi, snarare min mamma.
Själv fick jag barra ett bottennapp som slutade med att linan gick av... (;D)
Tycker faktiskt jättesynd om fisken, jag gillar verkligen inte att fiska...



Pappa: Titta på trädet där, det växer ju helt snett!
Jag: Hi, hi!
Pappa: Den måste ju missuppfattat sitt jobb...

 

*Telefonen ringer och börjar spela en tysk öl-låt*

Mamma: Ja ta det lugnt!...

*Mamma svarar i telefon*

Mamma: Ja, det tog tid. Vi fiskar ju, jag var tvungen att fiska upp mobilen.

Jag: Hi, hi!

Pappa: Jo den har vi på spöt som bete.

Jag: Oh look here! It's an IPhone, yummi, yummi, yummi... (x'D)

 

Vi åt lunch hos min "farmorster" det blev nässelsoppa till förrätt, kött och potatis till huvudrätt och rabarberpaj (som var betydligt godare än vår) till efterrätt.

Nu måste jag sova, det är ju trots allt snart midnatt! :3

ha det sött/ Mica

Fiske dag!


Ja, då bär det iväg till sjön. Vädret är toppen och jag kommer garanterat ta massa fina bilder på området och sommarstugan. Jag och min familj kommer vara bort en stor del av dagen. Därför blir det inte så mycket bloggande idag.

Tyvärr så håller jag verkligen på att bli förkyld och är täppt i näsan. Jag får se om jag orkar att cykla. Men om jag inte gör det är det inte hela värden.

Ha de' sött/ Mica

Mozarella-bitar och kyckling med tonfisk...


Ja då har man ätot middag. Det blev "fredagsgormet" med mormor och morfar. Det blev riktigt mysigt faktiskt Förrätt och huvudrätt kommer här:

Till förrät blev det mozzarella-bitar toppad med balsamico och rullar i parmaskinka.
Riktiga aptitretare.


Till huvudrätt blev det kycklingfilé men potatis bollar (typ x'D) Någon äcklig sås på tonfisk och
kryddor, blä... och till det sparris.

 

Till efterrätt gjorde jag ytterligare en omgång bärglass, nu med frusta hallon.

Det blev faktiskt ännu godare. hade i en matsked florsocker i glassen (bara för att det var fredag)

 

Imorgon ska jag iväg till farmors och farfars sommarstuga. Där ska vi fiska. Mamma och jag ska cykla från farmors syster som vi besöker på vägen. Det blir två mil totalt.

 

Ha de' sött/ Mica


Jordgubbsglass!



Se här vad jag lagade åt mig själv efter lunchen. Det är glass gjort endast på frysta jordgubbar, mjölk och lite vatten som jag la i en mixer och mixade till en svalkade jordgubbsglass, helt utan tillsatt socker. För extra smak tillsatte jag färska jordgubbar som jag skurit i små bitar. Yummi!





detta kan garanterat ersätta mitt behov av socker, bara jag kunde ta med de till skolan. Men det smälter väldigt fort.

Ha de' sött/ Mica

Slut med sockret



Ja, jag har bara nämnt det en gång tidigare men tänkte förklara lite mer nu.
Jag har tidigare varit mycket, mycket förtjust i socker, nästan beroende. Jag har likt ett mirakel lyckats klara mig undan hål i tänderna och diabetes. Jag har inte heller varierat min kost så bra, får jag välja blir det pasta sju dagar i veckan, dessutom äter jag dåligt i allmänhet. Nästan inga grönsaker och otroligt dåligt varierat.

Men halt plötsligt kände jag att det inte kunde fortsätta såhär, jag kommer tillslut bli beroende av socker. Vilket både är oerhört ohälsosamt och kostar mig mycket pengar, godis är dyrt.
Jag bestämde mig för att välja nyttigt framför onyttigt, minska kraftigt på sockret och äta mer varierat.

Jag visste att de skulle bli svårt för mig att sluta direkt med all form utav sötsaker, hela min plan skulle krascha. Istället har jag lagt upp det såhär:
Måndag- Torsdag: är det totalt stopp på godis, kakor och glass. Jag accepterar små mängder torkad, sötad frukt t.ex.
Fredag: den ända dagen då godis är tillåtet, hade dock tänkt mig max 150 - 200 gram (efter skoltid)
Lördag och söndag: här tycker jag det är okej med kakor och bakelser (men även här i liten mängd) desamma gäller även helgdagar.

Önska mig lycka till, jag kommer hela tiden försöka komma på saker som kan ersätta sockret, som frukt t.ex.

Ha de' sött/ Mica

Nya naglar


Ja, då var jag äntligen klar med naglarna. De är inte jättesnygga. Om nu vill se på proffsjobb borde ni bege er till Fokis blogg. Nä jag gör dethär för att jag tycker det är kul. Dessutom varje gång jag målar naglarna blir jag bättre.

Jag börjar med att plocka fram allt jag behöver.
Nagelfil, olika nagellack och små klistermärken. Sedan är det dags att börja måla.


Jag börjar med en stadig grund, två lager mörkblått, metallic.


Sedan drar jag på en tjock linje vitt.


Jag avslutar målningen med lite lila och svarta streck i ett bestämt mönster.


Sedan dags för klistermärken. Jag väljer ett par stenar som matchar till den lila färgen.

 

Ja då var det klart! För bästa möjliga resultat ska man alltid vänta med att måla med en ny färg / nytt lager tills färgen torkat ordentligt, annars blir det bara kladdigt.

 

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, vädret är fortfarande ukligt och det finns inget att göra inne. Snart kommer mormor och morfar. Vi får se hur det blir. Förmodligen kommer det tvinga i mig en stor bit rabarberpaj (trots att jag inte äter socker, de bara frestar mig... -.-') Hoppas på att kunna gå på tonår ikväll. Ja och tonår är typ, svårt att förklara. Men det är en slags träff där tonåringar kan mötas och ha kul, ja!

 

Ha de' sött/ Mica


A Cinderella story



Igår blev det grillat till middag, vi invigde utegrillen. De vi fick var grillad kyckling, grillade potatishalvor, grillad majs och... grillad halloumi (gnisselost, mums... x'D) Jag lyckades klämma i mig en hel del trots att jag fortfarande hade ont i halsen. Men som tur är har det nästan försvunnit helt och hållet nu.

Sen när vi ätit klart satte sig hela familjen i soffan (Jag, mamma och pappa. Storebror pluggar på högskolan) Vi satte på en film, trots att pappa hellre ville se på matchen men det struntade förstås jag och mamma i (8D) Vi såg på filmen "A Cinderella story"

Jag tycker filmen är ganska bra. Som man hör på namnen A Cinderella story (som betyder en askungen saga) så är handlingen inspirerad av askungen. Jag tycker att dom gjort om handling på ett sött och intressant sätt.
-Pappan dör och styvmamman tar över allt han äger, inklusive hanns gamla café. Hon tvingar flickan "Sam", dotter till den avgångne att jobba i cafét jämt och ständigt. Sam chattar med en okänd kille på nätet som hon på sätt och vis blir kär i och som blir kär i henne. De träffas på halloween balen. Men Sam har mask så pojken känner inte igen henne. Helt plötsligt måste hon raskt ta sig tillbaka till cafét så att inte styvmamman märker att hon är borta, hon tappar sin mobil på vägen ut...
Som sagt gulligt men ändå ganska förutsägbart. Det är inte riktigt en sån film som får hjärtat att klappa. Jag tycker fortfarande att filmen är roliga och den är verkligen värd att ses.

Jag ger filmen 3 av 5 jordgubbar (^^')

 

 

 

 

Under tiden jag såg på filmen målade jag mina naglar lite smått, jag är inte riktigt klar men bilder dyker upp när de är de.

Ha de' sött/ Mica


Skogsfoton


Nu var det visserligen en stund sedan jag kom in igen och molnen har dragit sig över himlen. Men när jag var ute var det riktigt fint. Hade med mig stativet ut i skogen så här kommer några våriga bilder på mig.

Jag älskar mina par converse, de är förvånansvärt sköna och passar till allt.


Söta körsbärsblommor


Mitt ute på skogsängen växer ett jättestort gammalt äppelträd.
Jag bara måste försöka klättra upp i det nån gång.


Även nu har jag fotat med den lilla digitalkameran men jag tycker kvalitén blev förvånansvärt bra ändå. Jag är verkligen glad att jag bor här ute på vischan. Skogen och ängen ger en fantastisk fotomöjlighet. Det finns en sjö, bara nån kilometer bort. De söta kossorna går med sina kalvar precis utanför tomten, underbart!

he de' sött/ Mica

Mums, paj...


Sett den nya "Välkomst" ikonen är uppe, jag har flera olika. De är alla anpassade till vilket väder det är när jag skriver det / den tidpunkten jag skriver om. Hoppas ni gillar dem!

Då har man ätit klart, till lunchen fick vi hembakad rabarberpaj, smumsigt! (smarrigt + mumsigt x'D) I vår trädgårt har vi massa olika växter, rabarber bland annat, men även tomater, sallad, rödbetor, gurka, vinbär, krusbär, amerikanska blåbär, sockerärtor... Ja listan kan göras lång. Det är kul på sommaren när allt vuxit upp, då kan man gå omkring på tomten och käka färska grönsaker, frukter och bär, mums.

Till blev det egengjord vaniljsås på grädde, smör, äggula och någon vaniljstång.


Nu har solen dykt fram så jag går ut och fotar.

Ha de' sött/ Mica

Luchdags

Tjoho!

Ja då var jag äntligen tillbaka från IKEA. Vi var även på Coop Forum och handlade mat tills i morgon. Mina föräldrar har typ bestämt att vi ska göra ett resept varje dag fårn en kokbok som heter "Fredagsgormet" De flesta recepten där är väll inte riktigt i min smak men det är ändå ku, vi sätter alltid betyg på den mat vi lagade (5 är högsta)




Nu ska jag äta lunch, jag åt visserligen två pzzabitar på IKEA men frukosten var ganska mager så det ska bli skönt att äta. Senare i eftermiddag hade jag tänkt gå ut i skogen och fota. Ja vi bor faktiskt vid en skog, eller djungel snarare... (8D)

Da de' sött/ Micaz

Blommor är fina

Wihu?

Jag har precis hoppat ur duschen. Frukosten idag blev ganska mager, endast lite frukt och varm mjölk. Jag har en känsla av att jag kommer bli sjuk, har ganska ont i halsen och varit lite slö på de senaste träningarna. (:o) Jag var ute och fotade lite igår, då tänker ni förstås Varför fota i detta ukliga väder? Jo.. jag tycker faktiskt det är fint att fota när det nyss har regnat, vattendroppar samlas i daggkåporna och spindelnäten blir som pärlhalsband. Inte för att jag hittade några spindelnät men, men.

Vår tomt är full med söta gullvivor





Ja, kvalitén är inte super, men det eftersträvar jag inte heller. Bilderna är tagna med en vanlig, enkel digitalkamera. En Nikon coolpix S3100. Ibland fotar jag med mammas systemkamera, Nikon D90 och då blir kvalitén betydligt bättre.

Snart ska vi iväg till IKEA, vi har nyss införskaffat ett nytt kök och IKEA har typ någon deal, Köp kök och få 1000 kr per 10 000 kr du handlar för... Så nu måste de handla upp de här 7000 kr, ja. Hoppas själv på att få något så man följer ju med. (xD) Vet inte riktigt när vi åker men det blir nog snart.

Ha de' sött/ Mica

Fysikprov, check!

Hei!


Ja, då var jag äntligen klar med fysikprovet. Jag har bra och dåliga nyheter, de bra nyheterna är att jag tycker att provet gick bra i allmänhet, de dåliga är att jag kommer få underkänt ändå...
Såhär hänger det ihop: Vår lärare har förmodligen en allvarlig hjärnskada. Som jag sa var provet om elektricitet (ellära) vi skulle veta vad Kirchhoffs lag var för något, men vi fick inte veta namnet på lagen (på grund av att det var onödigt) Så var lärare "Muppmänniskan" sa att vi fick underkänt om vi skrev vad lagen heter. När någon håller på och drygar sig så kan jag självklart inte låta bli... Jag skrev Vi skulle säga "jag vet inte" men eftersom jag vet att den heter Kirchhoffs lag så kan jag inte det. ´Ha, ha! Jag sån är jag.

Nu ska jag iväg och gå på sånglektion men måste få i mig något att äta först, problemet är bara "vad" Jag har betämt mig för att äta nyttigt, inget godis, inget socker, ingen snabbmat (om de inte är det ända som erbjuds, typ under bilresor) Jag får väll lösa det på något sätt...
Efter sången blir det kånståkning igen men sen är jag ledig från all träning fram tills tisdag, vilket faktiskt ska bli skönt.

Vi syns i kväll. Jag har tänkt att fota lite, kanske publicerar jag några bilder på mig.

Ha de' sött/ Mica


En dag för fysik prov...

Hej!

Ja, som ni kanske ser har den nya headern dykt upp, simpel som sagt men jag är ändå ganska nöjd. Det är mycket möjligt att jag byter den snart, jag är en sån där bytare (;D) Kommer förmodligen göra lite mer avancerad då men detta duger bra så länge.



Busblick


Th hi, kunde inte låta bli  att publicera denna då jag hittade den bland alla de tusen bilderna på mammas dator. Bilden är ganska gammal, två år tror jag. Den är från ett ridläger jag var med på. Hästen heter Maxim och är ett litet, busigt russ (som älskar blommor x'D)

Hur som helst hade jag tänkt berätta hur jag planerat dagen. I vanliga fall skulle vi ha fysträning idag på morgonen, men det blev inställt av någon anledning så jag fick lite sovmorgon. På eftermiddagen har vi fysikprov, jag satsar ganska högt på det och hoppas på B (ingen har någonsin fått A på ett NO prov på vår skola...) Provet handlar om elektricitet, önska mig lycka till! När skolan är slut ska jag till min sång. Och när sången är slut blir det skridskoträning i en timme.

Om ni undrar så ska jag försöka uppdatera bloggen 1-5 gånger per dag (varierar ganska mycket hur dagen är uppbyggd) Jag kommer aldrig blogga om "meningslösa" saker, har jag inget att säga säger jag inget. Detta är för att förhindra en massa skitinlägg om att jag "Har tråkigt" eller "Väntar på bussen"

Tror jag måste äta frukost nu, ska cykla hemifrån om en halvtimma så jag hinner till tåget.

Ha de' sött/ Mica

Påbörjar header

Hejsan!

Tänkte precis börja jobba på min nya header. När den är på plats ska jag börja blogga på riktigt (trivs inte riktigt på en "tom" blogg) Headern ska bestå av massa bilder från mitt liv, början till slut och kommer egentligen vara ganska simpel, känns bäst så. Ska gå ner till mammas och pappas dator, de är där alla gamla bilder finns.

Annars har jag nyss kommit hem från träningen, tränade konståkning idag från 17:30 - 18:30. När jag kom hen blev det ugnspannkaka med bacon och jordgubbssylt, mums!

Ha de' sött/ Mica

Välkommna!

Haliu!

Välkomna ska ni vara till min helt nya blogg. Jag som driver bloggen Marika men ni får gärna kalla mig Mica eller Micaz. Jag är 13 år och bor i en liten ort i Småland. Jag är ingen nybörjare på att blogga men slutade för några månader sedan på grund av att jag inte hade tid och helt enkelt tröttnade. Ja, men nu helt plötsligt fick jag en sådan där lust man får ibland och tja, varför inte?

Lite kort om mig: Jag älskar livet i allmänhet, jag njuter av varje dag för sig, som jag säger: Live today, tomorrow is tomorrow. Egentligen har jag ett ganska vanligt liv, förutom att jag håller på med ganska mycket och mina dagar är därför ganska fulla om man säger så. Bland annat åker jag konståkning, under säsong blir det ungefär 6 timmar i veckan. Håller även på med karate två gånger i veckan. Som om inte det vore nog ägnar jag även mycket tid åt musik. Jag älskar att skapa och spela olika låtar och för tillfället går jag på både sång och gitarr lektion. (Har tidigare spelat fiol, 1 år och piano, 5 år) Har även stort intresse för bild och design. Hoppas det kommer en ny header snart, redan imorgon kanske. Ni kommer att få se an massa bilder, fotade av mig.

Ha de' sött/ Mica

bloglovin
RSS 2.0